Over Charlotte Schouten

 

Colourplay Music© is ontwikkeld door Charlotte Schouten. Op vijfjarige leeftijd begon Charlotte met gitaarlessen aan de muziekschool Amstelveen. Na de middelbare school bezocht ze zowel het ArtEZ als het Amsterdams Conservatorium en rondde haar opleiding af met een HBO bachelor.  Ondanks haar dyslectie behoorde Charlotte tussen haar twaalfde en drieëntwintigste tot de topgitaristen van Nederland.  Zo speelde zij in 2000 op het Bath International Guitar Festival, samen met grote namen als Sergio en Odair Assad en Frank Gambale. Door een verkeersongeval kreeg haar carrière een andere wending en koos zij ervoor om muziekles te gaan geven.

Inmiddels geeft zij alweer zeventien jaar les aan haar eigen muziekschool Gitaar Centrum Amstelland . Het overgrote deel van haar cursisten is dyslectisch of heeft een concentratiestoornis. Verschillenden van hen hebben negatieve ervaringen met muziekles of moesten een drempel over om ermee te beginnen.

De reden dat Charlotte Colourplay Music© heeft ontwikkeld, is simpelweg omdat er voor leerlingen met dyslexie of een concentratiestoornis geen muziekmethode bestond. Heel spijtig want muziek maken is juist voor hen een goede uitlaatklep. Bovendien zijn deze leerlingen vaak bijzonder creatief en muzikaal.

Met Colourplay Music© richt Charlotte zich op studenten met een grote liefde voor muziek en musiceren, die niet tot hun recht komen in het traditionele schoolse systeem. Haar uitgangspunt bij het lesgeven is, dat elke student zijn eigen persoonlijkheid en leertempo heeft en daarmee ook zijn eigen specifieke  behoeften.

Klik hier voor testimonials.

Op www.gitaarcentrumamstelland.nl kunt u informatie vinden over gitaarles.